Menu
Přidat recept
Náhodné jídlo
Hledat
L+F Kuchta
Staročeský domácí chléb
1 lžička sůl
500 g hladká mouka
300 ml mléko vlažné
nebo voda
1 kostka droždí
1 lžička kmín
1 lžička cukr
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidáme kvásek a těsto dobře zpracujeme. V této fázi je možno přidat několik dalších věcí, jakou jsou například olivy a další. Vyzkoušel jsem několik kombinací a olivy nebo smažená cibulka jsou velmi dobré. Smíchané a dobře propracované těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout. Posypeme ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme buď do formy (používal jsem na biskupský chléb) a nebo uválíme bochánek. Já to peču cca 1,5 hod při teplotě 180°C-200°C v elektrické troubě.
10 Kč
180 minut
Previous
Next
Zpět
Smazat